Suunnistuksen MM-kisat 2025 Suomessa 7.-12.7.2025

Kansainvälinen suunnistusliitto (IOF) myönsi suunnistuksen MM-kisat vuodeksi 2025 Suomeen ja Kuopioon. IOF:n hallitus myönsi ensimmäistä kertaa kahdet maastomatkojen MM-kisat samalla kertaa, sillä sekä Suomi että Sveitsi hakivat avoinna olleita vuoden 2023 MM-kisoja. Suomi oli jo etukäteen ilmaissut kiinnostuksensa myös vuoden 2025 kisoille. Sveitsille myönnettiin vuoden 2023 kisat.

Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki oli tyytyväinen, kun MM-kisat saatiin jälleen Suomen järjestettäväksi.

– Suomalaiselle suunnistukselle tämä on erittäin mahtava asia. Kuopiosta löytyy kisoille motivoituneet järjestäjät ja hienot puitteet, joille on hyvä rakentaa onnistunut tapahtuma, Ilomäki korosti. 

Kuopion Suunnistajien entinen puheenjohtaja Timo Suhonen oli tyytyväinen hakuprosessin ratkettua.

– Fiilikset ovat iloiset, sillä olimme seurana tosissaan mukana hakemassa ja nyt tapahtumaa voidaan innolla lähteä viemään eteenpäin. Tulossa on iso ja merkittävä tapahtuma sekä seuran, Kuopion kaupungin että suomalaisen suunnistuksen näkökulmasta, Suhonen arvioi.

Kuopion kaupunki on tukenut unelman toteutumista jo hakuvaiheessa. Visionamme on olla ”Hyvän elämän pääkaupunki”. Hyvää elämää ilmentävät terveys, alueen elinvoima ja arjen rikkaus. MM-kisat ovat ensimmäinen maailmanmestaruustason tapahtuma paikkakunnalla ja tuovat kaupungille paljon näkyvyyttä. MM-viikolla yleisökisoineen on iso merkitys paikalliselle elinkeinoelämälle.

MM-kisat 2025 ovat ns. maastomatkojen MM-kisat eli kisaviikon ohjelmassa ovat keskimatka, pitkä matka ja viesti. MM-suunnistus 2025 on viides kerta lajin MM-kisoille Suomessa. Aiemmin kisat on järjestetty 1966 Fiskarsissa, 1979 ja 2001 Tampereella sekä 2013 Vuokatissa. 

Similar Posts